Welkom!

Het Kids@thePark Festival wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. Zij zetten zich geheel vrijblijvend in om dit unieke, gratis toegankelijke festival te realiseren.

Om de gezelligheid en veiligheid te garanderen hebben we een aantal huisregels opgesteld. De meeste zijn vanzelfsprekend, maar voor de volledigheid staan ze hier op een rijtje.

Toegang
Met het betreden van het festivalterrein ga je akkoord met onze huisregels. De festivalorganisatie kan eenieder die een of meer van deze regels niet naleeft, de toegang tot het festival weigeren of ontzeggen. Je moet wel 12 jaar of ouder zijn om alleen binnen te mogen komen. Iedereen jonger dan dat, is alleen onder begeleiding van een volwassene ouder(s)/begeleider(s)  welkom. Bedenk wel dat je als volwassen ouder(s)/begeleider(s) altijd verantwoordelijk blijft, óók tijdens het kinderprogramma. Zorg ervoor dat je kinderen met respect met onze en andermans spullen omgaan. Er mag niet geklommen worden in stellages, podia, tenten etc.
We proberen ervoor te zorgen dat het festivalterrein voor iedereen zo goed mogelijk begaanbaar is, ook voor degenen die minder goed ter been zijn. Geef het aan als je hulp nodig hebt, we helpen je graag.

Aansprakelijkheid
Betreden van het festivalterrein is geheel op eigen risico. De organisatie van het Kids@thePark Festival is niet aansprakelijk voor letsel, (im)materiële schade aan personen of bezittingen.

Ambiance
Op ons festival staat een gemoedelijke sfeer voorop. Agressie, discriminatie, ongewenste intimiteiten, hinderlijk en/of aanstootgevend gedrag en wildplassen worden niet getolereerd. Respecteer ook onze buren en hun eigendom. De mensen van de festivalorganisatie, de artiesten, medewerkers van de EHBO en alle anderen betrokken bij dit evenement zetten zich in om alle bezoekers een plezierig verblijf te garanderen. Laat ze hun werk doen, behandel ze met respect en volg hun advies of orders op.

Afval
We doen ons best het festivalterrein en de omgeving schoon te houden. Maak alsjeblieft gebruik van onze vuilnisbakken.

Alcohol
We houden ons aan de wet en schenken dus alleen alcohol aan personen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel wordt om legitimatie gevraagd. Als je deze niet kunt tonen, mag barpersoneel zonder verdere uitleg weigeren je te bedienen. Bezoekers onder de 18 jaar die - op welke manier dan ook - aan alcoholhoudende consumpties zijn gekomen en deze nuttigen, wordt na controle de toegang tot het terrein ontzegd.

Betaling
Op het festivalterrein moet drank en eten worden betaald met de pinpas. Munten voor de attracties zijn verkrijgbaar bij de kassa. Deze munten zijn alleen voor de betreffende festivaleditie geldig. Eenmaal gekochte munten kunnen niet worden ingewisseld voor geld, ook niet na afloop.

Commerciële en wervende activiteiten
Het is verboden om commerciële of wervende activiteiten te ontplooien op en rondom het festivalterrein zonder voorgaande toestemming van de festivalorganisatie. Ook is het niet toegestaan op het festivalterrein flyers te verspreiden of posters of stickers te plakken zonder overleg met de festivalorganisatie. Dit doen we immers ook niet bij jou op de zaak of op jouw feestje.

Drugs
Handel van softdrugs is verboden, net als gebruik van en handel in harddrugs.

Eten en drinken
Ons aanbod van eten en drinken is divers. Bij de bars kun je terecht voor gratis kraanwater. Zelf meegebrachte etenswaren en drank zijn niet toegestaan. Hier moeten we helaas streng in zijn omdat ons mooie, gratis toegankelijke festival niet kan bestaan zonder horeca-omzet.

Geluid
Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten.

Glas en glazen
We schenken onze dranken in (stevige) plastic bekers. Lever deze in bij de bar of bij een glazenhaler. In verband met onze vergunning, maar ook om zwerfafval te beperken, mag je onze plastic bekers niet meenemen buiten het festivalterrein. Drink je drankjes dus lekker hier op. Glaswerk is om veiligheidsredenen niet toegestaan op het festivalterrein.

Huisdieren
Dieren hebben zeer gevoelige oren. Doe je huisdieren een plezier en laat deze liever thuis. Neem je toch je hond mee, zorg dan dat deze aangelijnd is, andere bezoekers niet hindert en dat je troep zelf opruimt.

Opnames
Fotograferen en filmen is toegestaan, mits je niemand hindert. Door bezoekers gemaakte opnames (foto, video, audio) mogen echter niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de festivalorganisatie. We vinden het leuk als je je foto’s met ons deelt op social media, gebruik daarvoor de hashtag #kids@thepark of tag ons via @kidsattheparkhengelo.

Parkeren / fietsenstalling
Fietsen en andere voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Indien je je hier niet aan houdt, kan het voertuig worden verwijderd.

Programma
De organisatie behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen.

Roken
Het is allen toegestaan te roken op daarvoor aangewezen plekken. Maar zorg ervoor dat je anderen niet hindert en doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak of vuilnisbak. Zo houden we het festivalterrein samen schoon!

Toiletten
De toiletten zijn gratis toegankelijk en worden regelmatig schoongemaakt.

Veiligheid
Volg aanwijzingen van onze medewerkers op en houd nooduitgangen en vluchtroutes vrij. Onze tenten, podia, stellages en decoraties zijn geen klimrek. Blijf dus met beide benen op de grond of ga naar een klimpark. Het is niet toegestaan om vuur te maken op en rond het festivalterrein. Natuurlijk is het verboden om wapens of andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden in bezit te hebben.

Tenslotte
In situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de festivalorganisatie over te nemen maatregelen. Deze beslissing is bindend. Op het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving van kracht. Bij constatering of sterk vermoeden van strafbare feiten wordt de betreffende persoon overgedragen aan de politie.

Geniet!

 

De festivalorganisatie staat open voor vragen, opmerkingen en complimenten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.